Üdvözöllek a HUNGAROCAMION emlékoldalán!

1966 - 2006, 40 év, története csúcsán, fénykorában Európa egyik legnagyobb fuvarozási
vállalata volt, kishíján 2000 kamionnal. Emlékezzünk rá ezzel a honlappal, együtt!

  • button
img

Ha segítenél...
ötlettel, fotóval, bármivel, írj: info@hc-anno.hu

img

Facebook:
facebook.com

img

Kapcsolat:
E-mail a szerkesztőnek: info@hc-anno.hu

Saurer

Régi idők régi ikonja

 

A 25 éves jubileumra kiadott Camion História szerint:
"1965-ben tranzakciós hitel révén 32 Saurer vontatót, 30 (20 tonnás) hűtőpótot és 10 (20 tonnás) "dobozos" normál pótkocsit vásárolt a 04. számú üzemegység (AKÖV). E nagy kapacitású modern gépkocsik beszerzésével indult meg tulajdonképpen a vállalat koncepciózus fejlesztése, amely révén 1966. január 1-jére az eddig üzemegységként működő magyar nemzetközi közúti fuvarozás önálló, tiszta profilú vállalattá szerveződött. A neve: Hungarocamion"


Az örökölt Skodákkal és a szintén újonnan beszerzett LPS Mercedesekkel ez a típus alkotta a HC '60-as évekbeli flottájának gerincét. Ugyancsak ez a típus volt az, amellyel a Hungarocamion először eljutott addig még "be nem vett" országokba, így például Spanyolországba. Mint alább is olvasható, ameddig a HC-nél dolgoztak, nem volt velük probléma, megbízhatóan teljesítették a rájuk bízott feladatokat. Amikor pedig lejárt az idejük a cégnél, akkor eladásuk után ugyanezt tették új tulajdonosaiknál is.

"Mekis Mihály, gépkocsivezető: A hathengeres Saurer 180 lóerős diesel-motorral 20 tonna terhelés mellett 100 kilométeres sebességgel haladt. Hat-hét évig, amíg itt voltak a Saurer-ek, nem okoztak különösebb gondot. Amikor lejárt az idejük, eladták a Közel-Keleten a még futó darabokat."

Galéria - Saurer